Home » Pasta´s

Pasta uit Gragnano mag als enige pasta ter wereld het I.G.P. keurmerk dragen. I.G.P staat voor Indicazione Geografica Protetta, en wordt gegeven aan producten die van oorsprong op een bepaalde geografische plek gemaakt worden met grondstoffen vanuit desbetreffende regio.
Voor de pasta betekent dat, dat deze gemaakt moet zijn binnen de stadsgrenzen van Gragnano, het water moet uit de eigen bron komen (van de Monte Lattari), en ze mogen alleen gebruik maken van bronzen mallen.

Pastapost is zeer blij dat ze mag samenwerken met Pastificio dei Campi uit Gragnano. Hoewel bijna alle pasta´s uit Gragnano het I.G.P. keurmerk mogen dragen, gaat Pastificio Dei Campi nog een stap verder. Hun product komt 100% uit Italië.
Ze hebben hun eigen graanvelden in Puglia, waardoor het graan niet lang hoeft te reizen en ze geen gebruik hoeven te maken van pesticiden. Daarnaast oogsten ze een keer in de drie jaar, waardoor het graan een hoge voedingswaarde heeft.
Ook in hun productieproces zie je de liefde voor het product, naast het gebruik van bronzen mallen, wordt de pasta langere tijd op lage temperatuur gedroogd, de structuur van de pasta blijft zo behouden. 
Benieuwd hoe het hele productieproces eruit ziet? Lees dan hier hun hele verhaal

Pastificio Dei Campi heeft meer dan 50 soorten pasta, wij hebben er hiervan ongeveer 30 in de webshop, dus kijk snel of jouw favoriet ertussen staat.