Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Gepubliceerd op 1 oktober 2019 17:00

Spaghetti aglio, olio e peperoncino is een traditioneel pastagerecht uit Napels. Het is een gerecht wat snel en eenvoudig te maken is. Met maar een paar ingrediënten zet je een heerlijke pasta op tafel.

Begin met het koken van de spaghetti volgens de aangegeven tijd op de verpakking.
Terwijl de spaghetti op het vuur staat, ga je verder met het bereiden van de saus.
Schil de teentjes knoflook en snijdt ze in tweeën. Verwijder het groene, binnenste deel van de knoflook, dit smaakt namelijk erg bitter. Hak vervolgens de knoflook fijn. 
Giet de olijfolie in een grote pan en verwarm, samen met de knoflook, kort op laag vuur.
De pasta zal inmiddels koken, giet deze af en voeg de pasta toe aan de pan met olie en knoflook. 
Voeg nog een beetje olijfolie peperoncino toe en laat even staan zodat de smaken kunnen mengen. 
Ondertussen kun je nog wat peterselie fijnsnijden.
De pasta is klaar om te serveren, strooi de peterselie pas over de pasta als deze op je bord ligt.

 

Buon appetito

De hoeveelheden in dit gerecht zijn voor 4 personen


Reactie plaatsen

Reacties

bob
9 dagen geleden

Ga het vanavond proberen...

Esther
9 dagen geleden

Buon appetito!
Heeft het gesmaakt?