Home » Recepten » Penne lisce con mozzarella

Penne lisce con mozzarella

Gepubliceerd op 25 oktober 2019 om 08:00

Omdat het vandaag Wereld Pasta Dag is, geven wij deze maand een extra recept weg. Ditmaal penne lisce con mozzarella.

Penne lisce is een echt zuid Italiaanse pasta. Lisce betekent glad en dat is anders dan de geribbelde penne zoals we ze in Nederland in de supermarkt vinden. De ribbels zijn door de industriële pasta fabrikanten uit noord Italië bedacht om de saus toch een beetje aan de gladde pasta, die onder hoge druk door gladde matrijzen geperst wordt, te laten plakken. Maar de zuid Italiaanse pasta heeft door de lage druk en bronzen matrijzen, van zichzelf al een open structuur die de saus absorbeert.

We beginnen met de saus. Snijd de knoflook en ui heel fijn en doe deze samen met een laagje olijfolie in een pan. Verhit de olie, ui en knoflook even op hoog vuur en voeg de pelati toe. Pelati zijn tomaten waar het vel (pelle) vanaf gehaald is. Verwarm de tomaten en druk deze grotendeels fijn in de pan.
Breng op smaak met zout en voeg ook 2 theelepels suiker toe, tegen de zure smaak van de tomaten.
Laat dit 10 tot 15 minuten koken op laag vuur en roer de saus af en toe even om.
Kook tegelijk de penne lisce volgens de aangegeven tijd op de verpakking. 
Snijdt ondertussen de mozzarella in kleine blokjes.
Giet de pasta af en meng de tomatensaus, de penne en de helft van de mozzarella door elkaar en laat de saus ongeveer 1 minuut in de pasta trekken.
Snijdt parallel een aantal basilicumblaadjes fijn en strooi deze samen met de rest van de mozzarella als laatste over de pasta.

 

 

 

De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.