Rigatoni alla melanzane

Gepubliceerd op 1 november 2019 09:49

Voor dit recept gebruiken we de pastavorm rigatoni. Dit is een buisvormige pasta en is net wat groter dan de bekendere pastasoort penne. Door de geribbelde buitenkant en de wat grotere diameter is rigatoni perfect voor de wat grovere sauzen. 

We beginnen met de aubergines, deze snijden we in blokjes, ongeveer zo groot als een dobbelsteen. Daarna bestrooien we de blokjes aubergine met zout en een beetje peper en laten we dit een half uurtje staan. 

We snijden de knoflook en ui fijn en fruiten deze even op hoog vuur in de olijfolie, vervolgens voegen we de aubergine toe. Dit bakken we even op hoog vuur voordat we de witte wijn en de San Marzano tomaten toevoegen. 
Om de smaak goed ui te laten komen, laten we dit verder koken op laag vuur.

Ondertussen gaan we verder met de rigatoni en koken deze zoals aangegeven op de verpakking.
Wanneer de rigatoni klaar is, voegen we de pasta bij de aubergine / tomaten saus. 
Op het bord bestrooien we de pasta met nog wat Parmezaanse kaas.

 

Buon appetito

De hoeveelheden in dit recept zijn voor 4 personen


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.